Egyik Facebook követőm küldte el Flickr oldalának elérhetőségét, ahol megtekinthetjük az általa készített HDR képeket. Mindenképp érdemes megnézni őket, íme egy kis ízelítő:

HDR Fotóművész - Jeff Clow

2011.03.28. 22:52

 A következő fotós a listámon, aki nagyon ott van a szeren, ha HDR képekről van szó, nem más, mint Jeff Clow.

 

Ajánló - Panoráma képek

2011.03.27. 19:29

Elindítottam a partner programot. Szívesen várom azon oldalak jelentkezését, melyek fotózással foglalkoznak és benne lennének egy banner cserében.

Íme az első partner: Gyönyörű panoráma képeket találhatunk a panofoto.blog.hu oldalon.

De mi is az a panoráma kép?

Panorámaképet általában több összeillesztett fotóból nyerhetünk. Egy panorámafotót jellemezhet az oldalainak egymáshoz viszonyított aránya. Szokás azt mondani, hogy a 3:1-nél nagyobb oldalarányú fotó már panorámaképnek minősül. Ebben a logikában egyetlen gond van csupán, mégpedig akkor, ha egyetlen fotót vágunk meg 3:1 vagy ennél nagyobb oldalarányúra. Ilyenkor klasszikus értelemben vett panorámaképünk nincs ugyebár, de a kitételnek eleget tettünk.

A panorámafotók másik jellemző adata, hogy hány fokos látószöget mutatunk be segítségével (például 360°). Ezzel a meghatározással viszont annyi a probléma, hogy a kész képről nem tudjuk száz százalékos biztonsággal megállapítani, hogy hány fokos látószöget képez, és ezt az Exif adatokból sem tudhatjuk meg. Összességében tehát nehéz a dolgunk, ha egyszerűen és szakszerűen szeretnénk a panorámafotókat meghatározni.

forrás: wikipedia

 

Gondoltam, összeszedem azokat a fotósokat, akik a legjobbak a HDR fotózásban. Első alanyom Terry Flick, akit Tex Flix néven is lehet ismerni. Az alábbi kép róla készült, amely nem mellékesen egy HDR kép .

 

Képit a Flickr-en lehet megtekinteni, ide kattintva

Az idei Sony World Photography Awards nemzetközi fotópályázatra 148 ország több, mint 51 ezer pályaműve érkezett. A versenyt tíz kategóriában rendezték, melyek közül a Fashion (Divat) fotók „csatájában” magyar első hely született. A kategória győztes műve Csoboth Edina Punk City című munkája. A magyar nyertes az áprilisi díjkiosztón veheti majd át nyereményét.

 

 

forrás: pixinfo